»

okt 06

Toepassen van grafeen in 3-d printers

Grafeen in 3-d printers

3D- printers kunnen steeds meer nieuwe materialen verwerken, met inbegrip van metalen, papier, kunststof en zelfs pizza ingrediënten. Dus het was slechts een kwestie van tijd voordat iemand besloot om deze sci-fi – achtige apparaten te koppelen met het meeste sci-fi materiaal van dit moment: grafeen.

Mijnbouw – en technologie ontwikkeling bedrijf American Graphite Technologies kondigde deze week aan dat onderzoekpartners aan de Kharkov Instituut voor Natuurkunde in Oekraïne definitieve goedkeuring hebben ontvangen om te beginnen met het onderzoeken welke aanpassingen moeten worden gemaakt om grafeen in 3-d printers te kunnen gebruiken.

Grafeen is een een atoom dik vel van koolstofatomen met indrukwekkende fysieke kenmerken. Het is sterker dan diamant en zeer geleidend, wat betekent dat het goed toegepast kan worden in  elektronica, zonnepanelen en vele andere industrieën  De onderzoekers zullen ok toepassingen bestuderen voor andere nano-schaal varianten van koolstof .

“Nu we de goedkeuring hebben van het project bureau, zullen we direct beginnen met het opstarten van de nodige activiteiten om aan het project te beginnen” aldus CEO Rick Walchuk. “We hebben een aantal spannende ideeën en, indien succesvol , hopen we dat onze ontwikkelingen nieuwe en innovatieve producten open kunnen stellen voor de markt ”

De website van American Graphite Technologies biedt weinig details over haar plannen om dunne vellen van grafeen, of andere technologieën voor grafeen, te produceren en te verkopen en heeft weinig verdere informatie over de tijdlijn van de 3D ​​printing onderzoek verstrekt . Koolstof nanobuizen worden opgerold tubes grafeen , reeds als vulmiddelen in andere productiematerialen om kracht aan een object . Het is mogelijk dat American Graphite Technologies soortgelijke aanvragen met grafeen nastreven.

Over de auteur

Marcel

Marcel Adriaanse is eigenaar van deze blog grafeen.nl en elektrischeauto.com. Marcel is werkzaam als Project Manager van IT infrastructuur projecten vanuit zijn eigen bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>