«

»

okt 30

Grafeen FLAGSHIP is van start gegaan

Met de tentoonstelling “Onverwachte wetenschap in een potlood lijn” op het Genoa Science Festival, lanceert het Grafeen Flagship het initiatief GRAPHENE.focus, ontwikkeld door haar wetenschappelijke en industriële partners voor een bredere en meer illustratieve presentatie van up-to-date grafeen onderzoek en de toekomstige toepassingen.

 

Grafeen Flagship

Grafeen Flagship

Grafeen onderzoek 10 jaar oud

Grafeen is een onderwerp dat voor een wetenschappelijke explosie heeft gezorgd sinds de baanbrekende experimenten met het nieuwe materiaal minder dan tien jaar geleden, erkend door de Nobelprijs voor de Natuurkunde in 2010, professor Andre Geim en professor Konstantin Novoselov, aan de Universiteit van Manchester. Grafeen’s unieke combinatie van superieure eigenschappen maakt het een geloofwaardig uitgangspunt voor nieuwe revolutionaire technologieën in een breed scala van terreinen. De tentoonstelling “Onverwachte wetenschap in een potlood lijn”,  is gewijd aan het revolutionaire materiaal en de baanbrekende experimenten met betrekking tot grafeen. Het illustreert zowel eenvoud van de wetenschappelijke ontdekking als een uitstekend potentieel van een diepgaande invloed op nieuwe technologieën .

Grafeen Flagship tentoonstelling beslaat drie fasen

De interactieve tentoonstelling beslaat drie gerelateerde onderdelen:
GESCHIEDENIS van het materiaal wordt gepresenteerd in een tijdslijn, waar belangrijke feiten over grafeen of het grond materiaal, grafiet, worden gepresenteerd samen met andere baanbrekende innovaties ons leven en onze manier van denken veranderde (bv. uitvinding van de auto of internet, het eerste gebruik van plastic materialen, verkenning van de ruimte en ga zo maar door). Grafeen, het eerste 2D kristal met een uitstekende set eigenschappen en veelbelovende toepassingen, wordt beschouwd als een van de ontwrichtende technologieën die zal leiden tot nieuwe producten en een revolutie op een manier die niemand eerder kon verwachten.

Grafeen structuur

Grafeen structuur

Het HEDEN introduceert toepassingen van het veelbelovende materiaal dat zal worden geïntegreerd in de verschillende aspecten van ons leven. Een van de belangrijkste punten van dit onderdeel, is een wetenschappelijk laboratorium waar bezoekers zijn om hun eigen stukje grafeen kunnen maken en, als ze daar in slagen, hun Nobelprijs in ontvangst kunnen nemen.

In de TOEKOMST benadrukt de Grafeen Flagship tentoonstelling het enorme potentieel van het nieuwe materiaal dat een diepgaande invloed in iemands leven op de lange termijn zal maken. Grafeen gaat de huidige markten verstoren en eerdere technologieën vervangen. Het TOEKOMST deel van de tentoonstelling illustreert de prognoses van experts over hoe grafeen in de nabije toekomst precies gebruikt zal worden. De boodschap wordt overgebracht in de vorm van krantenartikelen, die zijn gedateerd in het jaar 2017, 2023 enzovoort. Samen met artikelen, illustreren video’s de industriële prototypes van met grafeen gemaakte producten.

Over de auteur

Marcel

Marcel Adriaanse is eigenaar van deze blog grafeen.nl en elektrischeauto.com. Marcel is werkzaam als Project Manager van IT infrastructuur projecten vanuit zijn eigen bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>