«

»

jan 19

TED presentatie over grafeen

Grafeen: van een laag atomen naar werkelijke toepassingen

Recentelijk heeft Mikael Fogelstrom een presentatie gegeven over het toepassen van grafeen als vervanger van huidige materialen en de mogelijkheden voor het creëren van nieuwe toepassingen. Hij deed dat op het TED platform waar bijzondere sprekers voor een select publiek hun ideeën en inzichten kunnen presenteren voor het algemeen belang.

Grafeen is nog steeds bij niet veel mensen bekend maar daar zal wellicht snel verandering in komen. Vooral op het gebied van accu’s kan nog wel wat innovatie plaatsvinden en dit zou ook direct een grote, zichtbare impact hebben.

Zie hieronder de video van de presentatie van Mikael Fogelstrom over grafeen op TED:

 

 
Over de auteur

Marcel

Marcel Adriaanse is eigenaar van deze blog grafeen.nl en elektrischeauto.com. Marcel is werkzaam als Project Manager van IT infrastructuur projecten vanuit zijn eigen bedrijf.

1 reactie

  1. Steven | Accu groothandel Intercel

    Hi Marcel, tegenwoordig lees je steeds meer over grafeen als ‘wondermateriaal. Ik las gisteren een nieuwsbericht waarbij er veel krachtigere accu’s mogelijk zijn door grafeen te ‘frituren’. Grootschalige toepassingen laten vooralsnog nog wel even op zich wachten denk ik. Heb jij een idee wanneer we de eerste accu’s met grafeen kunnen verwachten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>